כיצד כוכב נוצר - עוד אור לתעלומה המעסיקה מדענים שנים רבות
טלסקופ החלל של נאס"א ווב, אשר מקיים תצפיות מתקדמות לחלל העמוק, מנקודת לה גראנג` 2, זיהה לאחרונה קבוצה מוזרה של כוכבים צעירים בקבוצת הכוכבים "הנחש", הנמצאים במרחק כ-1,300 שנות אור מכדור הארץ, שפולטים סילוני גז לאותו הכיוון, מתואמים לכאורה - ולא ברורה מהי הסיבה לכך.
מדובר בתיעוד הראשון אי פעם של התופעה, שמוכרת לאסטרונומים בשם Protostellar Outflows - סילוני גז ענקיים שמשתחררים על ידי כוכבים בסמוך להיווצרותם, ומתנגשים בענני הגז המולקולריים המקיפים אותם.
התצפיות תוארו במחקר חדש ועשויות להביא לתובנות חדשות לגבי האופן שבו כוכבים נוצרים, נושא מורכב כשלעצמו למחקר שמעסיק אסטרונומים רבים. בכירים בנאס"א אמרו בהצהרה כי "אסטרונומים הניחו זה מכבר שכאשר נוצרים כוכבים, הכוכבים נוטים להסתובב באותו כיוון", כמו מטען גנטי של תאומים ושלישיות, לצורך העניין. מה שהדהים את החוקרים זה התיעוד – תצורה ברורה של מבנים מיושרים שמהווים "תיעוד היסטורי" לדברי מדענים בכירים של נאס"א, של ההבנה הבסיסית כיצד התאמה מושלמת שכזאת מתרחשת, התאמה שאינה תוצאה אקראית, אלא חלק מתהליך סדור ומורכב שעוד ייחקר רבות על ידי טלסקופ החלל וואב והמדענים העוסקים בדבר.