חורים לבנים הינם אזורים קוסמיים המתקיימים בתאוריה ומתפקדים בצורה שהיא הפוכה לחורים שחורים.
כמו ששום דבר לא יכול לברוח מחור שחור, שום דבר לא יכול להיכנס לחור לבן קרי חור שחור לעומת חור לבן הם בגדר הפכים זה לזה.
חורים לבנים נחשבו זמן רב כנדבך של תורת היחסות הכללית שנולד מאותן משוואות כמו אחיהם הכוכבים שהתמוטטו, והפכו לחורים שחורים. אולם לאחרונה, כמה תיאורטיקנים שאלו האם הוריאציות התאומות הללו של חלל-זמן עשויות להיות שני צדדים של אותו מטבע.
חלל בקטנה |
רבות נכתב על כוכב הלכת נוגה (ונוס). השכנה החמה שלנו, קרובה במצב האופטימלי של סינכרון המסלולים כמעט פי 2 המרחק של כדור הארץ ומאדים, רחוקה מהשמש שלנו בממוצע כ-109 מיליון ק"מ, ונמצאת קצת מחוץ לטווח הטכני המוגדר כאזור הישיב" של השמש שלנו- Habitable zone. לנוגה תמיד היה מקום של כבוד בקרב תושבי ארץ, ולא בכדי נקרא שמה על שם אלת האהבה הרומית-ונוס. נוגה ידועה במספר נתונים פיזיים ייחודיים, אורך יממה שהינו ארוך יותר מהשנה של נוגה (כלומר הזמן שנוגה משלימה הקפה סביב עצמה ארוך יותר מהזמן בו היא משלימה הקפה מלאה של השמש), השמש בנוגה בניגוד גמור אלינו ולשאר כוכבי הלכת, עולה במערב ושוקעת במזרח.
שמשות מסוג ננסים כתומים הינם לרוב מועמדים\כוכבים מסקרנים להיות סביבה תומכת חיים, זאת מכיוון שהם פחות פעילים מננסים אדומים, אך מייצרים פחות קרינה מאשר הננסים הצהובים-השמש שלנו מסווגת ככזו. טלסקופ החלל של נאס"א ווב, אשר מקיים תצפיות מתקדמות לחלל העמוק, מנקודת לה גראנג` 2, זיהה לאחרונה קבוצה מוזרה של כוכבים צעירים בקבוצת הכוכבים "הנחש", הנמצאים במרחק כ-1,300 שנות אור מכדור הארץ, שפולטים סילוני גז לאותו הכיוון, מתואמים לכאורה - ולא ברורה מהי הסיבה לכך. ראה מידע נוסף..
ביום שני, 20.5.24 נערכה בפלנתניה תחרות שלב הגמר האזורי של אולימפיאדת החלל לחט"ב ביניים ויסודי. זו השנה הראשונה שכחלק אינטגרלי מתחרויות אולימפיאדת החלל ישנו שלב חדש והוא שלב הגמר האזורי.
שיא, שלא נמדד כמותו בעבר,
חג הפסח אוטוטו בפתח, חג אליו מתנקז טרפת הנקיונות שלנו לכדי שיא, שכן כולנו רוצים בית נקי וכשר לחג.
גלקסיית אנדרומדה היא השכנה הקרובה ביותר שלנו, גלקסיית שביל החלב.
בדד בדד, שוכן לו בבדידות מזהרת, כוכב הלכת PSO J318.5−22.
הרבה נכתב על הירח הגליליאני של צדק, אירופה. מאז שהתגלה על ידי הטלסקופ של האסטרונום המיתולוגי, גלילאו גליליי בתחילת המאה ה17, אירופה מסעיר את דמיונם של אסטרונומים, והסערה רק גדלה עם השנים, התפתחות הטכנולוגיה, והחליפה הקרובה שכבר ביצעה בעבר חללית המחקר ג`ונו, אשר חקרה את צדק ומספר מירחיו. ראה מידע נוסף..
בפוסט הקודם ציינתי את הבעיה שהולכת ונוצרת בחלל הקרוב לנו (Low Earth Orbit ), מצב בו פסולת חללית משימושים שונים של אסטרונאוטים, או לווינים שסיימו את חייהם הופכים לפסולת חללית, חלקה בגדלים גדולים יותר מכדור בייסבול,
נכון לכתיבת פוסט זה , כמעט 30,000 עצמים נעים במסלול היקפי קרוב -Low Earth Orbit לכדור הארץ. שמעתם/ן נכון! 30,000 עצמים! כמעט 70 שנה לאחר שיגור ספוטניק, הלווין מעשה ידי אדם הראשון בחלל, יש כל כך הרבה חלקיקים המשייטים להם בסביבת החלל הקרובה לנו, עד כדי כך שאסטרונומים חוששים שזיהום האור שלהם יהפוך את זה בקרוב לבלתי אפשרי לחקור גלקסיות אחרות באמצעות טלסקופים יבשתיים.
במהלך החודשים האחרונים, סוכנות החלל האמריקאית נאס"א השתמשה בחללית Psyche , אותה חללית שנשלחה בכדי לחקור אסטרואיד שעשוי מחומרים יקרים במיוחד בעל שם זהה לזה של החללית, כדי לבדוק מערכת תקשורת חדשה. אנקלדוס הוא ירח אשר שבה את דמיונם של מדענים, מהרגע שהוא התגלה. ראה מידע נוסף..
מהו אופק אירועים, או באנגלית Event Horizon?
|
|||||||